joi, 19 aprilie 2012

Lapte de orez

Laptele de migdale este absolut delicios. Procesul de ”fabricație” este destul de usor. Mai întâi, se lasă la înmuiat în apă, peste noapte. Se scurg, se macină în robot, adăugaţi apă cîte puțin. Se macină de  3-5 ori.

Cum se face laptele de orez
Ingrediente:
 1 ceasca de orez cu bobul lung brun
 8 pahare de apă
 1 linguriță de sare

Spalati bine orezul. Pune 8 cesti de apa intr-un vas mare şi fierbe-l la foc mare. Se toarnă în orez.
 Acoperiti vasul şi se reduce căldura la foc mic. Gatiti timp de 3 ore. Adăugaţi sare.
Umple blenderul de jumătate cu amestecul de orez şi jumătate cu apă. Amestecati, strecurați de două ori printr-o sita cu ochiuri fine. Se pune în borcane cu capac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu