marți, 10 iulie 2012

sarmale de post - cu soia și ciuperci

se fac cu.
o varza murata, 400 g ciuperci proaspete sau conservate, o cana de soia granule, 2-3 cepe, 2 morcovi, eventual și albitura, pasta de roșii și de ardei , 50 ml ulei, o legatura de marar, o crenguta cimbru, 1 ceasca suc de rosii, sare, piper, o cana cu orez.

- ciupercile se toaca sau se taie felii

- soia se pune la inmuiat in apa calda cu sare, apoi se fierbe vreo 30 de min. și apoi se pune la scurs.
- varza se pune la desarat cu câteva ore inainte.
- ceapa tocata și radacinoasele rase se calesc in ulei, presarate cu sare și piper, se pun și ciupercile și se calesc un pic, apoi se lasa la racorit, se adauga soia stoarsa bine, verdeața, sosul de roșii, orezul crud, o lingura cu apa.
- pentru a se lega compoziția, se adauga și o lingura de faina.

- am facut sarmale din varza murata și din frunze de vița de vie.
- resturile de varza se toaca și se pun printre sarmale, ca și puțin sos de roșii și ardei, cimbru și crengi de marar. se poate pune și vin alb.
- mai punem deasupra un pic de ulei, apoi apa fierbinte, cât sa le cuprinda.
- se fierb acoperite, la foc domol, 1-2 ore.compoziția fierbe repede, problema e cu varza, care nu trebuie sa fie tare.


foarte bune...............mai ales calde, in prima zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu