luni, 30 noiembrie 2015

Sos etiopian


Toacă 6 cepe şi o  căpăţână de usturoi. Pune-le într-o tigaie grea, acoperită, fara ulei sau apa. Se lasă la foc mare, se amestecă în mod constant, până când ceapa devine translucidă.Se adaugă o ceaşcă de ulei de măsline. Se pune la foc mic spre mediu, descoperită, şi fierbe aproximativ 10 minute.

Adauga 1 / 2 lingura de pastă de ardei sau 1 lingura de pastă de cimbru şi se amestecă bine.

Amestecând în tot acest timp, se adaugă:
1 lingură Sare
1 lingură pulbere Curry
1 lingură cardamom
1 lingură Cuişoare
Oregano
1 linguriţă busuioc
1 linguriţă scorţişoară

Se reduce energie termică şi  se fierbe 10 minute.

Adauga Pasta de tomate şi se amestecă. Fierbe 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu